Pogoji poslovanja | Mind your eco
Pogoji poslovanja

1. OSNOVNI PODATKI

Splošni pogoji poslovanja (v nadaljevanju: Pogoji) določajo pogoje nakupa in prodaje blaga in storitev v spletni trgovini Bokashi Organico, ki je v lasti podjetja Plastika Skaza d. o. o. (v nadaljevanju: Spletna trgovina).
 
 • Identiteta: Plastika Skaza d.o.o.
 • Zakoniti zastopnik: Igor Skaza, direktor, Tanja Skaza, prokurist
 • Poslovni naslov: Selo 20a, 3320 Velenje, Slovenija, EU
 • Matična št.: 2187809000
 • Davčna št.: SI51207915
 • DDV zavezanec: DA
 • IBAN: SI56 0317 6100 0355 630 (SKB d.d.)
 • SWIFT: SKBASI2X
 • Ustanovljeno: 15. 02. 2006
 • Registracijski organ: Okrožno sodišče v Celju, Slovenija
 • E-mail:
 • Spletna stran: www.bokashiorganico.si
 • Facebook: www.facebook.com/bokashi.organico


2. VARSTVO POTROŠNIKOV

Spletna trgovina deluje v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), hkrati pa nas obvezujeta najmanj še Obligacijski zakonik (OZ) in Zakon o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT). Za primere, ko v Pogojih pogoji niso specificirani, avtomatsko obveljajo zakonska določila.


3. CENE

Cene izdelkov v Spletni trgovini so označene v evrih (EUR) in veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Cene vključujejo DDV. Cene izdelkov ne vključujejo stroškov poštnine oz. obdelave naročila. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca.


4. NAČIN PLAČILA

V Spletni trgovini omogočamo 4 vrste plačil:
     a) PayPal
Plačilo izvedete z aktivnim PayPal uporabniškim računom ali pa le z vnosom podatkov o svoji kreditni kartici na PayPal spletni strani, kamor vas preusmeri naš sistem. PayPal vam namreč omogoča uporabo storitve tudi v primeru, da pri njih nimate uporabniškega računa. 
     b) Braintree (plačilne kartice)
Plačilo izvedete z vnosom podatkov o svoji plačilni kartici. Podprte so vse popularne plačilne kartice.
     c) Plačilo po predračunu
Pri plačilu po predračunu z nakazilom na TRR vam ob potrditvi naročila na vpisani elektronski naslov (e-mail) pošljemo predračun z natančnimi navodili za plačilo. Izdelki bodo poslani po plačilu predračuna v določenem roku (glej poglavje Rok dobave).
     d) Plačilo po povzetju (samo Slovenija)
Plačilo po povzetju je plačilo z gotovino ob prevzemu paketa. V tem primeru kurirju dostavne službe, ki za nas opravlja dostavo paketov, izročite gotovino in dostavna služba bo za vas opravila plačilo. Dostavna služba lahko zaračuna tudi stroške provizije za plačilo.


5. POŠTNINA

Spletna trgovina omogoča prodajo in dostavo na ozemlju Republike Slovenije, kot tudi v tujino. Stroški dostave so odvisni od teže naročila in so navedeni med samim postopkom nakupa. Spodaj so navedene cene samo za standardne (najpogostejše) teže paketov.
     a) SLOVENIJA
 • 3,49 €
Za vsa naročila nad 50 € je poštnina brezplačna.
     b) TUJINA
Za dostavo v tuje države se zaračunajo stroški dostave po ceniku dostavne službe. Prav tako kupec nosi morebitne stroške dajatev v državah izven Slovenije. Za vsa naročila nad 100 € je poštnina brezplačna.


6. NAROČANJE

Naročanje izdelkov poteka preko interneta 24 ur na dan, 365 dni na leto. Kupec izbira in naroči izdelke, ki so razvrščeni v posamezne prodajne kategorije. Naročila sprejemamo na 2 različna načina:
     a) Spletna trgovina
www.bokashiorganico.si
     b) E-mail ali Facebook sporočilo
Naročila izvedete na ali s Facebook sporočilom na www.facebook.com/bokashi.organico

Vsa naročila morajo nujno vsebovati ime in priimek naslovnika, naslov, kontaktno številko in e-mail. Prav tako mora naročilo vsebovati točen naziv artikla in ostale potrebne specifikacije izdelka, kot so barva, velikost, količina, itd.

Po oddaji vsakega naročila, kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. V njem so navedeni vsi podatki o nakupu, ki ga je kupec opravil. Sprejeta naročila se obravnavajo kot nepreklicna. Naročila v prvem načinu (spletna trgovina) bodo obravnavana prednostno.


7. DOSTAVA

Spletna trgovina omogoča prodajo in dostavo na ozemlju Republike Slovenije, kot tudi v tujino. Izdelke na zalogi pošiljamo VSAK DELOVNI DAN (izjeme: bolniška odsotnost oz. nepredvidljivi dogodki). Dostavo za Spletno trgovino opravlja podjetje GLS d. o. o., vendar si pridržujemo pravico do izbire druge dostavne službe, če bodo s tem naročila izpolnjena bolj učinkovito.

Artikel je možno prevzeti izključno preko dostavne službe. Plačnik dostave in vračila je kupec. Cenik dostave je naveden med samim naročilom artikla in v poglavju Poštnina. Vse pošiljke bodo poslane priporočeno in jim bo možno slediti s kodo, ki jo boste prejeli skupaj s potrditvijo o poslani pošiljki.


8. ROK DOBAVE

Rok dobave za izdelke na zalogi je običajno 2-5 dni od oddaje naročila. V kolikor bo rok dobave izjemoma daljši, vas bomo o tem obvestili v naslednjih 48-ih urah. Za izdelke, ki niso na zalogi, je dobavni rok daljši, in sicer do 14 dni.


9. VRAČILO BLAGA IN REKLAMACIJE

Kupec ima pravico, da v petnajstih (15) dneh od prevzema blaga Spletni trgovini sporoči, da odstopa od naročila oz. pogodbe, ne da bi mu bilo potrebno navesti razlog za svojo odločitev. Odstop od naročila/pogodbe mora biti poslan pisno na poslovni naslov, določen v poglavju Osnovni podatki ali po elektronski pošti na . Neposredni strošek vračila blaga predstavlja edini strošek kupca v zvezi z odstopom od pogodbe.


10. ZAVRNITEV NAROČILA

Spletna trgovina si pridržuje pravico, da lahko zavrne naročilo za katerega ugotovi, da ga pod navedenimi pogoji in podatki, s katerimi razpolaga, ne more izvesti. V primeru, da je kupec že nakazal vso kupnino po predračunu, mu le to vključno s stroški dostave, nakažemo naslednji dan.


11. VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Kupec z vnosom podatkov na spletno mesto oz. z oddajo naročila dovoljuje obdelavo osebnih podatkov. Spletna trgovina uporablja in hrani pridobljene podatke v skladu z veljavno zakonodajo.

Osebni podatki se zbirajo izključno za namene obdelave naročila in za interne potrebe Spletne trgovine, za potrebe izvršitve plačila naročila, statistične namene, pošiljanje ponudb, segmentacijo kupcev, obdelavo nakupnega obnašanja, pošiljanje reklamnega gradiva in ponudb ipd.

Spletna trgovina se zavezuje k varovanju vseh osebnih podatkov. Zbrani podatki ne bodo v nobenem primeru predani tretjim oz. nepooblaščenim osebam. Za varovanje podatkov pa je odgovoren tudi kupec sam, s tem ko poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena ter gesla.


12. PRITOŽBE

Pritožbo lahko pisno podate na poslovni naslov, določen v poglavju Osnovni podatki ali po elektronski pošti na . Na vaše pritožbe bomo odgovorili v najkrajšem možnem času, najkasneje v roku 30 dni po prejemu le-te. 

Morebitne spore si bomo prizadevali reševati sporazumno. V primeru, da dogovor ne bo možen, je za reševanje pristojno sodišče v Velenju. Pravo, ki se uporabi, je veljavno pravo Republike Slovenije.


13. PRAVNO OBVESTILO

Spletna trgovina ter vsi podatki na njej, kot so besedila, slike artiklov, grafični in video elementi so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja. Blagovna znamka Bokashi Organico in logotip sta v lasti podjetja Plastika Skaza d.o.o.

Spletna trgovina si pridržuje pravico do sprememb Pogojev kadarkoli oz. brez predhodnega obvestila.
Zadnja sprememba: 06. 07. 2017.